Grattis Kris Kristofferson, 75 år

Idag fyller låtskrivaren och sångaren Kris Kristofferson 75 år, mannen vars karriär startade med att han landade med helikopter i Johnny Cash’s trädgård och överräckte en demo. Han har en rad fina och välkända låtar på sitt samvete, som Me and Bobby McGee, Sunday morning coming down, Help me make it through the night och Why me, Lord.

Här en lite mer udda, men mycket fin, låt som speglar det politiska engagemang Kris visat de senaste decennierna – för fred & ickevåld och bland annat mot USA:s inblandning i Latinamerika och mot Irak-kriget mm. Låter heter The circle, och framförs här av Kris Kristoffersson tillsammans med Chiwoniso Maraire från Zimbabwe, vid Music Freedom Day på The Noble Peace Center i Oslo:

Det här inlägget postades i Blogg, Musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.