Helgmålsringning från arbetsförmedlingen

Igår, 16 juni, medverkade jag i SVT:s Helgmålsringning.

Programmet är inspelat på en arbetsförmedling och min betraktelse handlar om vår längtan efter en uppgift och efter att få höra till. Jag pekar också på riskerna med ett samhälle som vårt, där arbete och prestation sätts väldigt högt. Under många decennier präglades Sverige av arbetarrörelsens och socialdemokratins tydliga fokus på arbetet – ett fokus som nuvarande regering närmast förstärkt med den så kallade ”arbetslinjen”.

Baksidan av detta är att vårt värde riskerar att kopplas till vad vi presterar och att vi tvingas alltmer förtjäna vår plats i gemenskapen. Något som jag funderar mycket över och också skrivit en hel del om genom åren. Arbetsförmedlingen känns förstås som en klockren plats för dessa funderingar.

Klicka på bilden för att se programmet på SVT Play.

Bild: Johannes Söderberg/SVT


Det här inlägget postades i Blogg, Samhälle/Politik, Tro/Andlighet/Livsfrågor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *