En tillit bortom de färdiga svaren

Den amerikanska singer-songwritern Sandra McCracken är i ständig artistisk utveckling. På hennes nya album fortsätter hon den musikaliska resa som är tätt sammanflätad med den personliga; hon har en stark förmåga att omvandla livsresans erfarenheter och insikter till kommunikativa sånger. Det är en ynnest att få följa med på den där resan, där hon musikaliskt hela tiden öppnar nya dörrar och där hennes kristna tro djupnar och förenas med det djupt mänskliga.

Produktionsmässigt är Desire like dynamite ett samarbete mellan Sandra och maken Derek Webb, där Sandras akustiska folkrock väldigt snyggt färgas av några delar elektronica och några delar storslagen pop. Men som alltid står melodin och Sandras uttrycksfulla röst i centrum.

Den röda tråden genom skivans låtar skulle kanske kunna uttryckas som: längtan och hopp. Här finns en enkel klarsynthet om livets svårigheter och en tro som alltmer uttrycks som en tillit bortom de färdiga svaren. Sandra har alltid skrivit bra texter, med poetiska metaforer som väcker igenkänning men också utmanar och väcker nya tankar. Så också här. Men här tar hon på flera plan steg ett steg till; Desire like dynamite är hennes klart bästa skiva hittills – och jag misstänker att den kommer vara med på min lista över 2013 års bästa skivor.

(Recensionen har publicerats i Dagen. Betyg: 4 av 5)

Det här inlägget postades i Kultur, Musik, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.