Stadling sjunger Cash

Goda vännen Anna Stadling har släppt en skiva med låtar ur Johnny Cashs stora repertoar, med fokus främst på låtar Cash skrev själv. Skivan heter kort och gott Stadling/Cash och bjuder på en rad personliga tolkningar, akustiska och nedtonade, men med ett tydligt grundsväng. Bandet består av Anna själv på sång och gitarr, Pecka Hammarstedt på gitarr, dobro, trummor, slagverk, tramporgel och körsång – och Andreas Nordell på kontrabas, gitarr, tamburin, tramporgel och körsång. På skivan gästar också musikerna Thomas Tjärnkvist och Robert Öberg.

Jag har under flera år följt det här projektet växa fram och fick också den stora förmånen att skriva en text om Johnny Cash i CD-häftet (på vinylutgåvan heter det väl innerfodral).

Turnépremiär med Anna Stadling Trio blev det i Örebro den 19 april. På ett fullpackat East West övertygade de stort, och recensionen i Nerikes Allehanda blev därefter. Läs här. Med iPhonen i högsta hugg förevigade jag några av låtarna, med i alla fall hyfsad ljud- och bildkvalitet. Håll till godo.

Det här inlägget postades i Kultur, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *