Mat för tankar

Hemma igen efter en omtumlande resa. Andra veckan med Tomas, Kattis & Irma blev om möjligt ännu bättre än den första – och turnén som helhet måste beskrivas som en succé. Sex orter och totalt över 2500 personer i publiken. Fyra av sex kvällar helt utsålda. Responsen från dem som kom har varit mycket positiv, för att inte säga överväldigande. Vilket inte är så konstigt; Tomas, Kattis och Irma har verkligen bjudit på sig själva och pratat – och sjungit – rakt in i publikens hjärtan. Vi fyra på estraden var också från dag ett ett väldigt samkört team, som trivts med varandra och haft väldigt kul ihop. Sådant märks. Pendlingen mellan skratt och allvar skapade också en bra dynamik, liksom bilderna och filmen som projicerades.

Varför kom då så många? Jag vet inte. Såklart att mina tre kompanjoner alla har en stor publik. Men uppenbarligen finns också ett starkt sug efter autenticitet och det goda samtalet. Alla pratprogram i tv – Sommarpratarna, Babel, Kattis & Co, Skavlan, Robins, Stjärnorna på slottet m fl – visar på en intressant utveckling: alltfler vill lyssna till och delta i intressanta och bra samtal, där de som pratar delar med sig av sina liv. Vi vill inte bara bli underhållna, vi vill få mat för våra tankar. Food for thoughts, som det engelska uttrycket säger.

Det var ett sådant samtal som tog form dessa kvällar. Och jag är oerhört tacksam för att ha fått vara en del av detta. Tack Kattis, Tomas och Irma. Tack alla ni som kom och lyssnade och gav så mycket tillbaka.

Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Mat för tankar

  1. Tobias Johansson skriver:

    Önskar att jag hade kunnat komma någon av kvällarna. Är mycket imponerad av detta fina arbete och hoppas att det blir nya turnéer framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.