Helgmålsringning i SVT

Nu ligger information uppe på SVT:s hemsida om den första av de tre helgmålsringningar jag spelat in tillsammans med Anna Stadling & Pecka Hammarstedt hemma i deras kök. Förutom info om själva programmet finns också ett litet bildreportage ”bakom kulisserna”. Du hittar sidan här.

Programmet sänds nu på lördag, 5 mars, kl 17.50 i SVT1, och kan sedan ses på SVT Play ett antal veckor framöver.

Bild: Johannes Söderberg/SVT

Det här inlägget postades i Blogg, Musik, Tro/Andlighet/Livsfrågor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Helgmålsringning i SVT

  1. Nathalie skriver:

    Hejsan, hade en tanke angående helgmålsrigningen, vem bestämmer vem som ska ha helgmålsrigningen och hur kom du in att göra det denna helg? tillhör du svenska kyrkan t.ex?
    Jag reagerade på att temat var Kärlekens väg men att Gud eller Jesus Krisus inte nämndes en enda gång, kan du säga varför eller vem som bestämmer vad som ska sägas? Jag tror personligen att man inte kan tala om en absolut sanning som kärleken utan att tala om den absoluta sanningens källa vilket måste vara Gud som är kärlek… eller vad tror du? MVH Nathalie

  2. Magnus skriver:

    Hej Nathalie!
    Helgmålsringningarna utgår från kyrkoårets texter i Svenska kyrkan. Som du hörde anknöt jag till detta. Jag har blivit ombedd att hålla i tre stycken detta år, varav denna var den första. Jag är själv kristen och sedan många år aktiv i diverse kyrkliga sammanhang och är väl förtrogen med dessa texter om kärlekens väg. Jag har själv skrivit mitt manus.
    Några absoluta sanningar har jag dock inte försökt uttala. Jag försökte att på den minut jag hade på mig att säga något relevant att fundera vidare över, att kanske komma med en ny infallsvinkel till texterna, något som också anknöt till Annas sång. Det jag ser i texterna är att även kärleken följer ”vetekornets lag”, vilket betyder att kärlek också kan vara att att ge upp något, att låta något dö. Men att kärleken då leder till nytt liv.
    Tyckte inte att det blir mindre sant bara för att jag inte nämnde Jesus. Men du kan vara lugn, nästa gång är han med. 🙂

    Allt gott. / Magnus

    • Nathalie skriver:

      Hej Magnus, tack för svar
      Förstår upplägget bättre nu, och det är klart man hinner inte med mycket på en minut.. Jag uppsakattar ändå helgmålsrigningen att den fortfarande finns.. anars domineras ju media av mycket annat osunt inflytande i våra liv..
      Missade helgmålsrigningen i lördags som var men jag önskar er välsignelse över kommande program !!
      Nathalie..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.