Nytt jobb

Den 1 september blir jag projektledare på Studieförbundet Bilda. (Ska arbeta 80% med detta och fortsätta frilansa med främst skrivande resten.) Såhär kan man läsa på bilda.nu:

Magnus Sundell, tidigare bland annat chefredaktör för tidningen Trots Allt, leder från 1 september ett nytt livstolkningsprojekt i Studieförbundet Bilda. Huvuduppgifterna handlar om att identifiera aktuella existentiella frågor och teman i samhället, samt att utforma en modell för Bildas arbete med livstolkning. Formerna ska bland annat omfatta offentliga samtal, seminarier och studiecirklar.

– Jakten på mening är central i våra liv, fastän vi kanske inte alltid förstår det, säger Magnus Sundell. Varför mår vi så dåligt fastän vi har det så bra? När vi söker mening försöker vi alltför ofta fylla tomrummet genom prestation och konsumtion: genom att renovera huset, handla nya prylar, konsumera resor och andra upplevelser. I stället borde vi ägna mer tid åt att reflektera över våra liv och vår plats i tillvaron – helst tillsammans med andra människor.

I ett samhälle som blir alltmer individualistiskt är det viktigare än kanske någonsin att ta in andra människor. Att lyssna på varandra, lära av varandra. Här kan folkbildningen, vars hela grundidé bygger på möten och samtal mellan människor, vara en jätteresurs för samhället… Läs mer här.

Det här inlägget postades i Blogg, Personligt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.