Smått underbart substitut

Buddy Miller har skapat sig en stabil plattform inom den musik som kallas americana; som gitarrist, producent, sångare, arrangör med mera. Men nu och då släpper han en platta i eget namn, till min och många andras glädje.

Det här är en duettskiva, där han tillsammans med en rad artister främst tolkar välkända countrylåtar. Den är inspelad under de musikaliska kryssningar som går under namnet Cayamo; ett slags flytande festivaler. Redan i inledande låten, After the fire is gone med Lee Ann Womack, rullar det omisskännliga Buddy Miller-svänget in över mig – och jag är hemma. Har sedan en mycket trivsam stund de elva låtarna igenom. Kris Kristofferson kör sin Sunday morning coming down, Shawn Colvin tolkar lågmält Rolling Stones Wild horses, Lucinda Willams gör en känslosam version av Gram Parsons Hickory wind. Sverigefavoriten Doug Seegers får äran att i det här celebra sällskapet sjunga sin egen Take the hand of Jesus.

Det låter, som sagt, väldigt bra. Samtidigt gör Buddy Miller det väldigt lätt för sig. Dels är det ingen regelrätt duettskiva, ofta ”nöjer” han sig med att spela gitarr och sjunga stämmor. Men framförallt är det här bara ännu ett substitut för att göra en ny skiva med låtar skrivna av honom själv och hustrun Julie. Och det är en sådan vi väntar på.

BUDDY MILLER & FRIENDS
Cayamo Sessions at sea
(New West/Border)
Betyg: 3 (av 5)

(Recensionen har publicerats i tidningen Dagen.)

Det här inlägget postades i Musik, Recensioner. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.