Låtskrivarlegend och berättarbegåvning på besök

I lördags var jag på konsert med Chip Taylor & The New Ukrainians. Chip Taylor har skrivit mängder av låtar åt andra artister och flera har intagit sin plats i rockhistorien, som Wild thing (The Troggs, Jimi Hendrix m fl), Angel of the morning (Merilee Rush, Chrissie Hynde m fl), I can’t let go (The Hollies, Linda Ronstadt m fl), Country girl, city man (Ike & Tina Turner m fl), Clean your own tables (Johnny Cash m fl).

Chip Taylors nya skiva heter F**k all the perfect people och dess genomgående tema är en hyllning till den ”lilla” och bristfälliga människan. The New Ukrainians (som spelar på nya skivan) består av John Platania, gitarr; Björn Petterson, bas; Örjan Mäki, pedal steel; Magnus Olsson, trummor; Gøran Grini, keyboard.

Det blev en trivsamt musikalisk och berättarstinn kväll, med många låtar från nya skivan men också en hel del gamla klassiker. Bandet bjöd också på en cover av en av mina favoritlåtar av Johnny Cash, Big river – som Chip spelade in på sin skiva This side of the big river 1975. Chip berättar att han efter det fick brev från Johnny där han uttryckte sitt gillande med Chips version.

Såhär lät det. Ursäkta den bristande bildkvalitén (iPhone), men ljudet är i alla fall hyfsat.

Det här inlägget postades i Blogg, Musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.