Inför Domsöndagen

I lördags (24 nov) hade jag återigen förmånen att få ha Helgmålsringningen i SVT. Domsöndagen är ingen helt enkel söndag att förhålla sig till textmässigt, men jag hade i samråd med producenten Johannes Söderberg valt att förlägga min reflektion till en rättssal på Örebro Tingsrätt. Domstolar och rättssalar är ju de platser som många av oss ser framför oss när vi tänker på sådant som dom och rättvisa.

Jag valde att börja där, för att sedan att fokusera på det faktum att detta att vara människa faktiskt är att bli ständigt bedömd och dömd utifrån vad vi gör och inte gör, och utifrån vem vi är – av andra människor, av samhället och tidsandan. Och kanske främst av oss själva. För att sedan knyta ihop med det som jag ser som Domsöndagens budskap.

Resultatet kan du se genom att klicka på bilden nedan. Du kommer då till programmet på SVT Play.

Det här inlägget postades i Blogg, Tro/Andlighet/Livsfrågor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.